Fotooko 2017

Budimir Željko - Keko

Budimir Željko - Keko - rođen 1972. godine u Trebinju (BiH). Fotograf s posebnim potrebama (voli dobre košulje i dobre parfeme),koji je imao priliku družiti se s Monicom Bellucci na snimanju njezinog filma te popiti kavicu i napraviti fotossesion . Izdvojili bismo i druženje s Davidom Hamiltonom, a oduševit će vas svojim narativnim i toplim pristupom fotografiji.

Dugogodišnji zaljubljenik u fotografiju, počinje s profesionalnim radom 2008. godine uz specifičan pristup iz ugla promatrača, strastveno bilježeći svijet oko sebe. Njegov jedinstven i prepoznatljiv stil razvio se iz širokog spektra interesa i neutažive gladi za znanjem i otkrivanjem novih lica, scena i situacija. Poseban interes pokazuje za portretnu fotografiju i preferira ulicu kao temu na svojim fotografijama.

Godine 2014. osnovao je udrugu Klub prijatelja fotografije "Kontrast".
Profesionalno angažiran kao fotograf za UNICEF BiH u sklopu projekata "Govorimo o mogućnostima" u periodu od 2013. godine do danas. U sklopu projekta dodijeljeno mu je priznanje Šampion inkluzije 2015. godine. Posljednjih sedam godina sudjelovao je na više od 10 izložbi u zemlji i inozemstvu (Trebinje, Sarajevo, Vela Luka, Geteborg, Miami).

Na FotOOku će nam se predstaviti fotografijama i pričom kao i izložbom pod nazivom „Radost života“. Serija je to fotografija nastalih tijekom radionica uz podršku UNICEF-a, s namjerom da slikom daju "glas za djecu", kao i da budu "glas djece".

 

 

FotOOko 7 datum mjesto header