Fotooko 2017

JA SAM D850 - Službeno predstavljanje novog Nikona !

ja sam d850.png

Izvrsnost je stigla. Pokažite svoje majstorstvo fotoaparatom D850 iznimno visoke razlučivosti

Nikon predstavlja D850 i fotografima punog kadra pruža vrhunsku kombinaciju razlučivosti, brzine i osjetljivosti na svjetlost. Od studija do najudaljenijih lokacija na Zemlji, ovaj D-SLR FX-formata ne samo da dobro funkcionira – on podiže izvrsnost na sasvim novu razinu

Continue Reading

Vlado Pirša

vpVlado Pirša rođen 1977. godine u Zagrebu, bavi se trgovinom a bijeg i mir od poslovnog svijeta pronalazi u fotografiji i ornitologiji kojima se bavi hobistički zadnjih 10 godina. Uz nekoliko skupnih izložbi te izdavanja brošura i priručnika unazad godinu dana se okušao i u međunarodnim foto salonima. Iako kaže da je prošao osrednje, no svih 18 foto salona na kojima je sudjelovao su mu bili uspješni, ukupno mu je primljeno 83 radova od kojih je 13 nagrađeno.

Continue Reading

Tomica Rubinić

19576649 1070595749707850 57930372 oTomica Rubinić rođen je 13.04.1965. godine u Samoboru. Nakon završenog školovanja zapošljava se u maloj obiteljskoj tvrtci koju vodi i danas. Veliki dio slobodnog vremena provodi u prirodi baveći se najdražim hobijima: speleologijom i promatranjem ptica.

Continue Reading

Budimir Željko - Keko

Budimir Željko - Keko - rođen 1972. godine u Trebinju (BiH). Fotograf s posebnim potrebama (voli dobre košulje i dobre parfeme),koji je imao priliku družiti se s Monicom Bellucci na snimanju njezinog filma te popiti kavicu i napraviti fotossesion . Izdvojili bismo i druženje s Davidom Hamiltonom, a oduševit će vas svojim narativnim i toplim pristupom fotografiji.

Dugogodišnji zaljubljenik u fotografiju, počinje s profesionalnim radom 2008. godine uz specifičan pristup iz ugla promatrača, strastveno bilježeći svijet oko sebe. Njegov jedinstven i prepoznatljiv stil razvio se iz širokog spektra interesa i neutažive gladi za znanjem i otkrivanjem novih lica, scena i situacija. Poseban interes pokazuje za portretnu fotografiju i preferira ulicu kao temu na svojim fotografijama.

Continue Reading

Morgan Matijević

MORGAN MATIJEVIĆ Rođen 1971. u Zagrebu. Po završetku školovanja , počeo sam radit u obiteljskoj firmi na poslovima u građevinarstvu. Već u ranoj mladosti ljubav prema automobilima postaje opsesija. Uz auto moto sport, fotografija se nametnula kao jedan od najbitnijih medija.

Continue Reading

Roman Martin

Roman Martin rođen je u Zagebu 1966. godine gdje se školovao, stvara i živi. Nakon odgovornih funkcija kao menadžer, hobi fotografiranje pretvorio je u životni poziv.
Romanova fotografska djelatnost uključuje fotografiranje krajolika, biljnog i životinjskog svijeta, "street" fotografiju, arhitekturu, 'fine art" fotografiju i "travel" fotografiju.

Continue Reading

Petar Sabol Sharpeye

Petar Sabol Sharpeye rođen je 1981. u Čakovcu. Fotografijom se počeo baviti 2007. Iste se godine priključuje Fotoklubu Čakovec i postaje njegov aktivni član. Od samoga početka svojega fotografskog rada očaran je prirodom i njezinim svijetom, pogotovo područjem makrofotografije. Osim prirode, profesionalno fotografira i prigode poput vjenčanja, razne proslave i javne događaje.

Njegove fotografske slike prikazuju i dočaravaju trenutke iz života prirode koje je većini ljudi teško ili gotovo nemoguće vidjeti u stvarnosti zbog sve većega otuđenja od prirode. Zahvaljujući vrlo predanome i sistematičnome radu, bilježi nevjerojatne kadrove u kojima je glavni kompozicijski sastojak najljepše prirodno svjetlo. Tim idealiziranjem ljepote prirode zauzima svoj čvrsti pozitivni stav prema ljepoti i čudesnosti prirode.

Od početka 2012. do danas sudjelovao je na mnogim međunarodnim izložbama umjetničke fotografije pod visokim patronatom FIAP-a (Fédération Internationale de l'Art Photographique) čak 307 puta. Nagrađen je 349 puta (181 medalja i 168 diploma za 90 različitih fotografija) u više od 30 država. Također je sudjelovao na međunarodnim izložbama pod pokroviteljstvom PSA (Photographic Society of America) gdje je isto tako mnogo puta nagrađivan. Nagrađivan je i na drugim specijaliziranim fotografskim natjecanjima diljem svijeta. Ukupan broj nagrada približava se brojci 500. Dobitnik je prve nagrade na 1x Photo Awards 2015. Nositelj je počasnoga fotografskog zvanja EFIAP/g i EPSA.

Continue Reading

Davor Žerjav

Davor Žerjav rođen je 1977. u Čakovcu. Po struci je učitelj hrvatskoga jezika i radi u osnovnoj školi. Fotografija ga prati od rane mladosti i vremena klasične filmske fotografije koju mu je približio njegov otac. Od pojave digitalne tehnologije dublje se posvećuje fotografiji.

U svojoj školi 2003. pokreće novinarsku i fotografsku grupu u kojoj fotografskoj umjetnosti poučava osnovnoškolce od 5. do 8. razreda. Godine 2010. priključuje se Fotoklubu Čakovec i postaje njegov aktivni član. U pedagoškome radu sa svojim učenicima njeguje pristup fotografiji koji je specifičan za Fotoklub Čakovec. Poučava teoriju svjetlosti, tehničke osnove fotografije (principe funkcioniranja fotoaparata i nastajanje fotografske slike, mjerenje svjetla i ekspoziciju, ulogu objektiva), a poseban naglasak stavlja na likovne i medijske vrijednosti fotografije. Osim redakcijskih zadataka vezanih uz opremanje školskoga lista fotografijama (vijesti, fotoreportaže, intervjui, fotostrip), s učenicima radi niz tehničkih i likovno-fotografskih vježbi čije rezultate redovito izlažu u galeriji škole. Rad fotografske grupe uglavnom se temelji na digitalnim fotoaparatima. Učenicima prenosi i dragocjena znanja o cameri obscuri na temelju udžbenika prof. Ivice Kiša „Camera obscura - osnove fotografije“ i na temelju iskustva iz Fotokluba Čakovec. Djeca tako redovito izrađuju kamere od kutija šibica s 35 mm filmom (Matchbox pinhole), razne kamere od kartonskih kutija i posjećuju Cameru obscuru Giganticu koju svake godine članovi Fotokluba Čakovec postavljaju u centru grada na Svjetski dan camere obscure. S djecom se okušao i u fitografiji - postupku zadržavanja fotografske slike na površini biljaka.

Continue Reading

Fotooko 2017

Šesto FotOOko će se održati 24.09.2017. godine na vodi točnije na jezeru Orešje kod Svete Nedelje.

Kotizacija za FotOOko 2017. iznosi 70,00 kn, ali samo za starije od 16. godina.

Za FotOOko i  FotOOkeco  se možete prijaviti ovdje.

Kotizacija uključuje:

  • sudjelovanje na cjelodnevnoj manifestaciji
  • paket dobrodošlice
  • ručak

Djeca do 16 godina ne plaćaju kotizaciju. Za njih radimo poseban program pod nazivom FotOOkeco.

Kotizaciju je potrebno uplatiti najkasnije do 18.9.2017.  na račun:

IBAN HR7523300031100448512

Poziv na broj: 00 ili 99

Opis plaćanja: Fotooko 2017/Ime i Prezime

Predavanjem fotografije nastale na FotOOku 2017.  na natječaj FotOOka 2017.  prijavitelj daje dopuštenje organizatoru da jednu od fotografija koristi za promociju Fotokluba KLIK i manifestacije FotOOko.

Veselimo se vašoj prijavi i još jednom veselom zajedničkom fotografskom druženju.

Hvala!

 

FotOOko 7 datum mjesto header