Predavači

Branimir Butković

branimirBranimir Butković

Fotografijom se aktivno bavim više od trideset godina. Najviše snimam detalje iz života koji su slični na svim stranama svijeta. Fotografije sam objavljivao kao fotoreportaže ili kao ilustracije različitih tekstova a ponekad su stajale kao samostalne cjeline. U posljednjih desetak godina reportaže radim zajedno s tekstom. 

Otprilike četiri godina sam surađivao u listu «Vila Velebita» koji je izlazio jednom mjesečno. U Liku sam često putovao i snimao dosta fotografija na diapozitivima koje nisu objavljivani u novinama pošto su one bile u crno bijeloj tehnici. I prije suradnje s «Vilom Velebita» sam dosta putovao u Liku i u crno bijeloj tehnici fotografirao ljude tako da posjedujem dosta bogatu zbirku fotografija s tog područja. Rođen sam u Zagrebu, 14. rujna 1959. godine. Diplomirao sam na Pravnom fakultetu u Zagrebu 1986. godine, a godinu dana kasnije stekao sam i diplomu dopisne škole fotografije New York Institute of Photography.

Zaposlen sam kao urednik u listu «Željezničar». Fotografije sam objavljivao u omladinskom tisku (Polet, Studentski list, Omladinska iskra, Mladina, Val…), «Večernjem listu», «Vjesniku», «Oku», «Feralu», «Modroj lasti»; «Kani». Uglavnom u vlastitoj režiji, tiskao sam pedesetak autorskih razglednica. U suradnji s Brankom Hlevnjak izdao sam dvije knjige fotografija «Putovanja» i «Zagreb na drugi način». Sudjelovao sam na više kolektivnih izložbi fotografija, a samostalno sam izlagao u RANS «Moša Pijade» (današnji CEKAO Zagreb), knjižari «Mladost» u Ilici 7, Narodnom učilištu u Otočcu, Centru za kulturu «Trešnjevka». Nagrade sam dobio na natječajima «HT Mobilea», «Croatia airlinesa», «Borbe», «Slobodne Dalmacije».

 

 

FotOOko 7 datum mjesto header