Fotooko 2017

Davorin Mance

davorinDavorin Mance

Predsjednik fotokluba Čakovec, pridružit će nam se na Fotooku 2015, s predavanjem na temu Pejzažna fotografija. Sve fotografije Davorina Mancea njegova su osobna definicija i vizualna redefinicija, impresija i emotivni doživljaj svjetlosti i oblika. U svojim usamljenim lutanjima zorama i smirajima dana tijekom svih doba godišta stremi uhvatiti svjetlo i oblik, svoju misao i osjećaj propitkujući vlastito i opće. On je fotograf fizike, metafizike, estetike i psihologije riječnog krajobraza i krajobraza vlastite duše i uma.

Fotografija je moja strast već nekoliko godina. Posljednje tri sam član FKČK-a i nastojim tu svoju strast i znanje prenijeti polaznicima radionica na kojima sam predavač.

Obožavam nježno svjetlo jutra, vatrene zalaske i zavodljive zrake mjesečine a magla, drugima smetnja i ograničenje, moja je prijateljica i saveznik. „Razlejane vode“ (kak veli kolega Grozni)  Drave stalna su mi inspiracija i utočište od svakodnevnog stresa. Sretan sam kad iz „običnog“ i svakodnevnog motiva uspijem izvući nešto više i prikazati ga na zanimljiv način.

 

 

Fotooko 2014 - video

FotOOko 7 datum mjesto header