fotooko 2012 by Sandra

Sandrino viđenje FOTOOKA

408761 4170398011841_1806771466_n

U trenutku kad ovo tipkam, bubnja mi u glavi, u ušima mi zvoni a i čekam da se glas vrati. To je od after party-a. O da. Tulum s Klikovcima ne može biti nego dobar. Ekipa je A1, svi se međusobno slažu i nadopunjuju i čine fenomenalnu cjelinu. Pjevanje, čagica, klopa, cuga, dragi ljudi. To je subjektivno. Al ajmo sad objektivno. Osim što su Klikovci hrpa ljudi bezuvjetno zaljubljenih u istu stvar, i što slučajno dijele i još puno drugih zajedničkih stvari, ta mala zajednica ima i zavidne organizacijske sposobnosti.

Kad treba, na brzinu se svi zbroje i odrade i najteže zadatke.  Prije godinu dana, pala je ideja da napravimo nešto, veliko i izazovno za klub, zanimljivo i zabavno za sudionike, za promociju fotografije i grada Sveta Nedelja. Godinu dana nakon ideje, realizirano je FOTOOKO. Organizacija razrađena do u detalje, ništa nije moglo poći krivo, čak smo i za loše vrijeme i kišu imali back-up plan. I sve je prošlo u najboljem redu.

Sudionika je bilo puno, naravno nisu svi iz fotoklubova.  Za simboličnu kotizaciju sudionici su dobili poklone na startu, ručak u Svetoj Nedelji (koji je bio jaaaako fini) i cugu, mogućnost isprobavanja studijske rasvjete, sudjelovanje u svim radionicama, te na kraju krajeva i sudjelovanje u izložbi koja će nekoliko dana nakon eventa okruniti fotooko najboljim radovima te zasluženim bogatim nagradama onima s najboljim fotografijama s tog događanja.

Dan je bio ispunjen sadržajima. Od jutra u prirodi s pticama i stručnjacima koji znaju sve o njima, preko podneva na trgu uz radionice, ručak i prezentacije foto opreme, do večeri u kojoj je uslijedila šetnja po Svetonedeljskom bregu te finalnih par riječi o zlatnom satu tj. najboljem periodu za fotografiranje u danu.

Nakon što je simpatični gradonačelnik Svete Nedelje otvorio događaj, jedan  striček, koji je izgledao kao čudovište iz močvare, nam je zajedno sa nekim drugim stričekima koji su postavili zasjede u šumi, pokazao kako se kamuflirati za fotografiranje ptica.  Tu smo saznali zanimljivosti koje mi ovak ne bi pale na pamet. Nakon ture po ornitološkom rezervatu Strmec, našli smo se na glavnom trgu gdje su bile postavljeni punktovi sa raznim radionicama.

Nakon ručka, kad bi neki radije zalegli, mi smo se bacili na posao. Svoj štand imali su Prizma,Bratulić, Fravero, Neo Orbis i Promatrači ptica. Hvala im na podršci, bez njih ne bismo uspjeli sve ostvariti.

Osim toga, dečki iz Čakovca su postavili CAMERU OBSCURU veličine 2x2 metra  te rado pojasnili princip rada svima koji su to željeli znati. Fascinantni mali objektić.

U svakoj od radionica imali smo i modele koji su strpljivo pozirali svima koji su željeli fotografirati. To je bilo zabavno. I poučno. I zabavno.

Potrajalo je to tako do kasnijeg popodneva kad smo se lagano zaputili u šetnju, tegleći svu svoju opremu po bregu. Mario nam je na vrhu brega objasnio  ZLATNI SAT, uslijedila je grupna fotka a nakon toga toliko očekivani AFTER PARTY. Koji je bio... a možda bolje ne pričati... ko vam kriv kaj niste došli, bili ste pozvani :)

FotOOko 7 datum mjesto header