Početak FotOOka za: 

POČINJEMO U 11:00 u u dvorcu Kerestinec

Fotooko 2018

Igor Dugandžić - Cigo

Joj nagovorili su me da pišem o sebi a nema mi gore molbe od toga. Ajmo probat. Rođen sam 1982 u Zagrebu gdje sam završio osnovnu i srednju školu. U osnovnoj je nekako počeo interes za fotografju s nekim prastarim Zenitom i Pentaxovim idiotom, međutim to me prošlo nakon nekih 15ak potrošenih filmova.

Da, u to doba je to bilo jaaako puno fotografija. Nakon upisa povijesti umjetnosti na filozofskom fakultetu u Zagrebu taj interes se pomalo vraća. Kao i većina fotografa počeo sam s jednostavnim stvarima, pejzaži, no stjecaj okolnosti me ubrzo odveo u potpuno drugom smjeru a to je auto fotografija i auto utrke. Vremenom je počeo rasti interes za tzv ljudsku fotografiju. Tako je krenulo višemjesečno teoretiziranje pred monitorom i proučavanje kadrova, osvjetljenja, položaja modela i hrpe ostalih stvari koje sad nekako uzimam zdravo za gotovo. Nakon skoro godinu dana teoretiziranja napokon sam se odlučio staviti prvu osobu ispred sebe, zapravo kad malo bolje razmislim ta osoba je odlučila zbog nekog razloga stavit sebe ispred mog aparata. Nakon toga sam surađivao s hrpom portala, dizajnera, firmi, modnih agencija, modnih revija… Kako to obično ide počeo sam nakon toga fotografirati vjenčanja ali to je za neku drugu radionicu :)

Uža specijalnost mi je rad s jednim svjetlom ili s prirodnim osvjetljenjem. Vraćam se pomalo osnovama. Radionica nije zamišljena kao sat i pol vremena bespotrebnog fotkanja modela da se svi vratite kući sa hrpom istih fotki, već kao dijalog između vas i mene s pitanjima: što i kako na snimanju, usmjeravanje modela, razgovor s modelom, osnovne poze. Pripremite pitanja, nemojte se sramit jer ako čekujete da vam otkrijem neke moje ogromne tajne razočarat ćete se :)))) s time možemo radionicu završiti za 5 minuta. Pripremite se na dijalog i zezanciju

Vidimo se

www.igordugandzic.com
https://www.instagram.com/geepsee

FotOOko 7 datum mjesto header